Het grafje


Vlak na de begrafenis op 2 november 2004 lagen er heel veel bloemen bij het grafje van Fenna*. Kinderen hadden potjes versiert waarin een waxine lampje brand.
Het grafje na de begrafenis

Voor de kerst heeft Fenna* een klein kerstboompje van Sinterklaas uit Maassluis gehad en die hebben we versierd en bij Fenna* neergezet. Het zit er gezellig uit. Deze foto is eerste kerstdag gemaakt, een dag dat ze lekker thuis kerst had moeten vieren...
Kerstboom

Op 24 januari valt het eerste laagje sneeuw op het grafje.
sneeuw op het graf

Na wat offertes is eindelijk de gedenkplaat gemaakt. Het is een glasplaat met daarin de haas gegrafeerd van het boekje "Raad eens hoeveel ik van jou hou". Volgens de offerte zou de kleur van de tekst meer oranje zijn, zodat het beter leesbaar zou zijn. Het is nu wat grijs-bruin geworden, waardoor het moeilijk leesbaar is.
Mooi graf

Met het plaatsen van twee buxessen is de tekst een stuk beter leesbaar:
Bomen achter de plaat

Met een mooie witte sneeuwachtergrond is de tekst goed leesbaar:

Zo lief, zo klein
Zo mooi, zo fijn
Zo zal jij altijd
in onze gedachten zijn

Fenna
Jamila Bunschoten

29 september 2004
28 oktober 2004

We missen je
Papa, Mama, Marissa en Romy

Sneeuw op en achter de glasplaat

De sneeuwpop moet er ook bij!
Een sneeuwpop bij Fenna

De beheerder van de begrafenisplaats heeft kenbaar gemaakt dat het plaatsen van boompjes achter het graf niet toegestaan is. Alles moet binnen de grafafmetingen! Vanwege de constructie kunnen de boompjes ook niet in de grafafmeting geplaats worden. De maker van de gedenkplaat heeft voorgesteld om de plaat te matteren. Dat hebben we gedaan. De tekst is nu goed leesbaar en schaduwen zie je nog steeds door het glas heen.
Gematteerde plaat

Na een hoop gedoe met de uitlopende en vervagende kleuren heeft Fenna* op haar grafje sinds december 2008 een mooie nieuwe glasplaat die nu wl mooi blijft!
En als ik heel eerlijk ben is deze wel het mooiste, deze kleuren lijken toch wel hl veel op die uit het boek!
nieuwe glasplaat

Valid HTML 4.01!